Από Σπίτι με Αγάπη

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κυδώνια και ζάχαρη, μας κάνουν....

...υπέροχο γλυκό του κουταλιού και εξαιρετικό κυδωνόπαστο! 
Τα κυδώνια απ το δέντρο της γιαγιάς στο χωριό, απαγορεύεται να σαπίσουν πεσμένα στο έδαφος!

Πέρυσι είχα φτιάξει άλειμμα κυδωνιού αλλά φέτος ήθελα κάτι διαφορετικό.

Πρώτα ετοίμασα το κυδωνόπαστο.
Έπλυνα, καθάρισα και έκοψα σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια και τα τοποθέτησα στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι νερό. Έβαλα το καπάκι και τα έβρασα έως να μαλακώσουν.



Έπειτα τα άλεσα στο μούλτι και για κάθε κούπα πολτού, έβαζα στην κατσαρόλα μισή κούπα ζάχαρη. 
Έβρασα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι που συμπυκνώθηκε αρκετά.
Άδειασα σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησα μερικά ασπρισμένα αμύγδαλα εδώ κι εκεί.
Μόλις κρύωσε, έκοψα σε κομμάτια. 




Έτσι έχουμε ένα -σχεδόν- υγιεινό τρόπο να φάνε τα παιδιά μας ένα φρούτο που δυσκολεύονται να φάνε ακόμα και οι ενήλικες

Σε μια άλλη κατσαρόλα, έβαλα κομμένα σε λωρίδες κυδωνάκια, νερό, ζάχαρη (τη μισή του βάρους του φρούτου), κανέλα και αποφλοιωμένα αμύγδαλα και έβρασα έως να δέσει το σιροπάκι. Η original συνταγή προστάζει αρμπαρόριζα, εγώ αγαπώ την κανέλα και του πάει εξαιρετικά. Δεν αναφέρω ποσότητα νερού γιατί η συνταγή στην οποία "πάτησα" αρχικά ήταν ανακριβής. Έτσι, στο τέλος έφτιαξα ένα σιροπάκι για να καλύπτει το φρούτο στο βάζο μου. Μια ασφαλής επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι 1 ποτήρι νερό, μισό ζάχαρη.



Καλή μας απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου